lördag 16 maj 2015

Recension: Sia Wienernougat

"Nougat-gräddglass med Wienernougat och hackad mandel"

SIA hakar liksom många andra tillverkare på trenden med kakdeg i glass, denna simpla kombination är så lätt att göra rätt, men ändå något som verkligen kan slå bakut om samtliga ingredienser inte håller en viss kvalitet. Detta är tyvärr något jag blev varse genom denna glass.Under locket döljer sig en mycket lätt gultonad massa där jag urskiljer några bitar utav mandel och nougat.
Glassbasen är fluffig och lätt med en len konsistens, efter att man slukat en tugga lämnas en något fet hinna på tungan vilket känns lite märkligt.
Smakmässigt är glassbasen ganska så svag med en fin ton utav nougat, men som tack vare sin svaga intensitet knappt märks av. Sötman är relativt balanserad, och kombinerat med fluffigheten påminner just glassen starkt om vispad sötad grädde med smör.

Nougaten (7,5%) och mandlarna (3%) är riktigt goda och ger den luftiga glassen en välbehövlig crunch samt kick smakmässigt, men då de är så få till antalet märks de mestadels knappt av.
Framför allt wiener-nougaten känns äkta och är rent utav underbar, men inte ens den kan rädda den tyvärr feta och intetsägande glassbasen.

I slutändan är detta inte en dålig glass, men den faller på många fundamentala delar vilket gör att slutresultatet helt enkelt inte håller måttet.
Glassguruns Kommentar:
Intetsägande nougatglass med underbara inblandningar som tyvärr är mycket få till antal.

Förpackning:
Tidlös och underbart plasttråg i vitt som tydligt visar innehåll utan att bli plottrigt, riktigt bra!

Köpa igen?
Nej

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva tack SIA-glass! ( ord: 17:-)
Inköpsställe: ICA Torgkassen
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 152
------------------------------------------------------------------------
Smak: 5/10
Balans: 1/5 
Konsistens: 4 /5
Ätvärde: / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 11 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Första bilden och introtexten har råkat bli tagen från din recension på SIA Kakdeg från den 11 maj 2015? Blir lite knasigt med Wienernougat-glassen ^^

    SvaraRadera