torsdag 21 maj 2015

Recension: SIA Frozen Yoghurt Blåbär

"Laktosfri Frozen Yoghurt med blåbär"

Efter att ha läst om SIA's tillverkare Wapnö Gårdsmejeri, som vunnit utmärkelsen "Årets Smakutvecklare 2015", var förväntningarna redan på förhand ganska så höga. Detta då de står bakom just Frozen Yoghurt produkterna.
Med en halt på 76% yoghurt trumfar de direkt ett flertal konkurrenter, något som direkt bör berömmas.





Förpackningen har en acceptabel vikt på 357g, visuellt ser glassen mycket lovande ut med en naturlig och djup kulör, och tonvis med bitar av blåbärsskal.

Konsistensen är len och krämig, detta är en glass som trots sin relativt låga vikt saknar den luftighet SIA annars har i sina produkter, något som är mycket positivt.
Smakmässigt levererar den likaså, med en fräsch och naturlig profil med intensiv blåbärssmak.
Att äta denna känns somrigt, och glassen blir aldrig sliskig eller påträngande.

Syrligheten i yoghurten finns väldigt svagt där i bakgrunden och balanserar på en knivsegg med blåbärens egna syrlighet.
Slutresultatet blir dock riktigt trevligt då sötman faktoriseras in, glassen känns på något sätt "rejäl" och "naturlig" jämfört med många andra froyo's på marknaden.
Tyvärr blir den enligt mig lite väl enformig i längden då den helt är utan inblandningar, skulle SIA lansera denna smak med kex/pajbitar skulle den vara en hit!
Lyckligtvis verkar de tänka i de banorna då de nyligen lanserade en hallon-froyo med chokladbitar, något jag garanterat skall testa och jämföra med Ben&Jerry's version av smaken.

Detta är en produktlinje att hålla koll på, och en högkvalitativ produkt från SIA som rekommenderas, speciellt med tanke på det låga priset. Det är dock inget för er som vill ha tuggmotstånd.






Glassguruns Kommentar:
Högkvalitativ froyo som dock skulle behöva något mer för att höja upp sig!

Förpackning:
Ikoniskt fräscht plasttråg i vitt, jag är ett stort fan av den grafiska profil de utvecklat för denna produktlinje, och framför allt den nyaste förpackningen för hallon/choklad är riktigt bra!

Köpa igen?
Ja

-----------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva, Tack SIA glass (ord 32:-)
Inköpsställe: ICA Torgkassen
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 70
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 7 / 10
Balans: 3 / 5 
Konsistens: 4,5 /5
Ätvärde: 2 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 16,5 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

1 kommentar: