måndag 11 maj 2015

Recension: SIA Kakdeg

"Vanilj-gräddglass med kakdeg"

SIA hakar liksom många andra tillverkare på trenden med kakdeg i glass, denna simpla kombination är så lätt att göra rätt, men ändå något som verkligen kan slå bakut om samtliga ingredienser inte håller en viss kvalitet. Detta är tyvärr något jag blev varse genom denna glass.Under locket döljer sig en kristallvit massa där jag tycker mig se några små hintar av mörka chokladbitar.
Vaniljglassen är luftig, men har ändå en smörig nära på flottig smak som inte riktigt lämnar tungan. Vaniljsmaken i sig påminner mestadels om vanillin och saknar egentlig komplexitet. Den kombineras även med en på tok för intensiv sötma som gör hela upplevelsen nära på sliskig.

Den mörka chokladbitarna ger ett trevligt krisp, något som verkligen är välbehövligt i den luftiga glassen, tyvärr är dessa ytterst få till antalet (4%).
Så har vi då kakbitarna (8%), dessa hade kunnat höja glassen flera betyg, likt de gör i Ben&Jerry's Cookie Dough, men levererar tyvärr inte.
Istället möts vi här utav en ytterst sparsam mängd små bitar av nästan besk kakdeg som varken känns vuxen eller sötsliskigt barnslig. Ibland känner jag socker krossas mellan tänderna, men den egentliga smaken hos dessa bitar göms snabbt bakom den ilsöta vaniljglassen.
Detta är tyvärr en besvikelse, och en smak jag hoppas SIA försöker förbättra inom kort, för just nu är den bitne prisvärd!
Glassguruns Kommentar:
Sliskig kakglass utan kakdeg.

Förpackning:
Tidlös och underbart plasttråg i vitt som tydligt visar innehåll utan att bli plottrigt, riktigt bra!

Köpa igen?
Nej

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva tack SIA-glass! ( ord: 17:-)
Inköpsställe: ICA Torgkassen
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 158
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 2 / 10
Balans: 1 / 5 
Konsistens: 4 /5
Ätvärde: 1 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 8 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Glass från SIA smakar som luftigt vispad grädde med socker. Deras glass saknar det där riktiga glassdjupet som många andra glassar har. Kan väl vara avsaknaden av äggula kanske... God glass till typ rabarberpaj eller pannkaka, men inte för sig själv.

    SvaraRadera
  2. If you're searching for the biggest Bitcoin advertising network, try MellowAds.

    SvaraRadera