tisdag 5 maj 2015

Re-Review Häagen-Dazs Pralines&Cream

"Vaniljglass med kolasås och dragerade nötter"

Jag tänkte med detta inlägg introducera något jag valt att kalla för re-reviews. Anledningen till att jag valt att göra detta beror huvudsakligen på att mina smaklökar utvecklats under den tiden jag drivit denna blogg, och att jag numer har en betydligt klarare bild av vad som för mig är en verkligt bra glass.

Då jag publicerar dessa inlägg kommer jag även att ta bort de gamla, vilka jag finner utdaterade och inte längre aktuella.
Först ut i ledet är Häagen-Dazs "Pralines&Cream"
Under locket visar sig en vit massa som redan där lovar gott med ett virrvarr av gula fyrkanter och mörkare nötpartier.
Konsistensen på glassen är silkeslen och har en angenäm tyngd, vilket gör att den känns kompakt och lyxig på ett mycket positivt sätt.
Smakmässigt är själva vaniljglassen härligt söt med rena toner av äggula, grädde och bourbon, om än något svag smakmässigt gällande det sistnämnda.


Denna smak är dock litet utav ett praktexempel på att man kan producera fantastisk glass med väldigt simpla komponenter.
De underbara nötterna ger en slags "crunch" till glassens annars lena konsistens. De är ytterst porösa med toner av båda salt och sött, jag kan närmast likna dem vid brända mandlar smakmässigt. Detta är något som kompletterar själva vaniljsmaken ytterst väl med sin något mer komplexa smak.
Då dessa sedan gifter sig med den fantastiska kolasåsen, som är litet utav Häagen-Dazs signum vid detta laget, blir resultatet en sensation som smeker smaklökarna i perfekt harmoni.

Det enda negativa är att mängden nötter är något snålt tilltagna, samt att vaniljglassen i sig känns något simpel smakmässigt. Men jag måste i slutändan erkänna att detta är en glass som vuxit enormt mycket i mina ögon under åren, och är en given favorit bland Häagen-Dazs sortiment.
Glassguruns Kommentar:
Simplistisk och högkvalitativ klassiker som helt enkelt är god.

Förpackning:
Pompös och tidlös design!

Köpa igen?
Ja!

------------------------------------------------------------------------
Pris: 29:- ( ord: 49:-)
Inköpsställe: ICA Årstahallen
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 237
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 9 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens: 5 /5
Ätvärde: 4,5 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 22,5 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

3 kommentarer:

 1. ...och är detta ett bättre och högre betyg än vad Herr Glassmonster tyckte innan? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Ja, det är en höjning jämfört med den tidigare recensionen. Denna smak kan säkerligen ses som för enformig av många, men jag finner att kvalitén och produkten som helhet förtjänar att hyllas!

  SvaraRadera