fredag 15 maj 2015

Recension: Ben & Jerry’s Greek Style Frozen Yogurt Blueberry Cheesecake

"Froyo med cheesecake-smak samt kexsmulor och blåbärssylt"

En utav Ben&Jerry's fyra nyheter denna vår visade sig vara en addition till det Froyo-sortiment de lanserade 2014.
Normalt sett föredrar jag nästan alltid gräddglass framför froyo, men då denna smak skymtade med just "cheesecake" var jag helt enkelt tvungen att se hur den smakade.
Under locket döljer sig en helt makalös syn. En vit vaniljglass, med stora lila virvlar av blåbärssylt och komplimenterande rippel av kex ger direkt en dregeleffekt.

Konsistensmässigt är glassen, len, tung, och påminner mer om gräddglass än vad en Froyo normalt sett gör.
Smaken på själva glassbasen är fantastisk!
En krämig ton av Philadelphia-ost blandas med yoghurten lätta syrlighet och balanseras sedan med sötman från sockret. Den känns fräsch, okomplicerad, och påminner verkligen om en äkta cheesecake tack vare just den syrlighet denna smak får.

Blåbärssylten är även den härligt naturlig i sin smak. Alla de komplexa smaker jag associerar med just blåbär blommar ut och blandas med den sötman sylten innehåller, då den sedan gifter sig med glassbasen uppstår en härlig harmoni som är mycket svår att få nog utav.

Men det som verkligen få denna smak att glänsa är just kexvirvlarna. Jag har aldrig varit ett fan av kexsmulor i förhållande till "chunks", tyvärr kör Ben&Jerry's även här på med smulvirvlar. Jag förlåter dem dock snabbt då dessa smulor är härligt salta, med en smak av mjöl och framför allt smör. De liknas bäst vid ett grövre digestive smakmässigt. Till konsistensen är de relativt mjuka, och påminner starkt om smeten hos en ogräddad cheesecakebotten.
Då sältan blandas med den syrligt söta glassen skapas en blandning som dansar utmed smaklökarna.
Det faktumet att glassen inte är lika fet som vanlig gräddglass ger en fräsch upplevelse utan komplicerad eftersmak, denna tar istället sylten och kexen hand om.
Jag hade gärna sett "chunks" av kex i denna, fler till antalet, och även gärna mer av den trevliga sylten.
Men slutresultatet blir en fantastisk upplevelse jag tror kan vara gudomlig att inmundiga under sommartid, och en stark köp-rekommendation från mina sida!
Glassguruns Kommentar:
Fantastisk Froyo från Ben&Jerry's, ett måste sommartid!

Förpackning:
Knallblå med lätt inspiration från Grekland, känns fräsch och unik samtidigt som den är trogen Ben&Jerry's originaldesign, riktigt bra!

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: 49
Inköpsställe: ICA Årsta
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 183
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 8 / 10
Balans: 5 / 5 
Konsistens: 5 /5
Ätvärde: 4 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 22 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Ja denna glass är verkligen underbart god. Slår de andra i Frozen yoghurt-serien med hästlängder och definitivt godaste nyheten i år, mot besvikelsen Cinnamon Buns...

    SvaraRadera