onsdag 8 oktober 2014

Recension: Ben&Jerry's Satisfy my Bowl

"Bananglass med kolasås, kakvirvlar och chokladbitar"


För att fira den mest berömda bäraren av dreadlocks (och genialiske musikern) Bob Marley släpper Ben&Jerry's nu äntligen en "special edition" i Europa och inte bara i USA.

Satisfy my bowl låter på papperet som en noggrant avvägd kalkyl av allt det som normalt sett brukar vara gott (bananer, kakor, kolasås och choklad), eller om ni så vill ungefär som en banoffee-pie med lite choklad bara för att de kan.
Då jag lyfter av locket möts jag av en yta slående lik företagets andra banansmak "Chunky-Monkey" med stora chokladbitar som väntar på mig samt en härligt gultonad glassbas.

Redan vid första skeden kan jag glatt konstatera att banansmaken har förbättrats avsevärt och faktiskt smakar mer likt banan med inslag av pulverbaserad vaniljsås än banapuré.
Konsistensen är len, kompakt och känns exklusiv, den saknar dock den gräddighet jag lärt mig associera med tillsatsfria premiumglassar.
Den är fortfarande något för söt för mina smaklökar, men är överlag ett rejält kliv framåt och slinker snabbt ned.
Då kaksmulsvirvlarna och kolasåsen dessutom blandas med bananbasen lyfts glassen till en himmelsk sliskig våt dröm för varje godisråtta.
Kaksmulsvirvlarna är av samma typ som i "Strawberry Cheesecake" och ett utav glassens svagare kort. De är visserligen underbart goda, men hade tillfört så mycket mer i form av kompakta större bitar. Med det sagt är ändå brytningen mellan smulornas digestiveliknande arom och den söta bananbasen fantastisk.

Kolasåsen är av en sötare variant, och fungerar likt väntat ypperligt med banaglassen, jag får snabbt lätta vibbar av dulche de leche med banan, bara utav något lägre råvarukvalitet.
Chokladbitarna är mörka, smakar tyvärr lite billigt, men tillför ändå en trevlig stabbighet i konsistensen och trots att även dessa är söta är kakaons beska mer än välbehövlig för att neutralisra den ibland väl påträngande sötman.
Jag måste dock erkänna att trots dess förtjänster känns de i slutändan malplacerade i glassen som helhet och hade passat avsevärt mycket bättre i hyvlad form.

Sammanfattat är jag positivt överraskad av denna nyhet, trots dess brister bjuder den på en så pass bra smakkombination att helheten med råge överväger bristerna.
Den känns nyskapande och vågad på ett roligt vis, något jag hoppas få se mer utav!
En otroligt söt och barnslig upplevelse som kommer få fans liksom hatare, men i slutändan en smak jag verkligen hoppas blir ett permanent tillskott.Glassguruns Kommentar:
Sötsliskig underbar upplevelse som kommer få en delad skara av fans och folk som avskyr den, helt beroende på hur stor "godisgris" du innerst inne är.

Förpackning:
Läcker färgglad historia som framkallar sommarkänslor och en spontan lust att lyssna på reggae!

Köpa igen?
Ja

------------------------------------------------------------------------
Pris: 49:-
Inköpsställe: ICA Torgkassen
Storlek: 500ml  (vikt=430g)
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 255
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 9 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens: 5 / 5 
Ätvärde: 4 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 22 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Så galet god, och gillar inte ens banan :) tur det är kampanjpris på b&j i veckan så man kan stocka upp.

    SvaraRadera
  2. If you are searching for the biggest Bitcoin advertising network, visit MellowAds.

    SvaraRadera