tisdag 1 oktober 2013

Recension MCENNEDY Master of taste Bananalicious

"Bananglass med Chokladbitar och Valnötter"

Cirkeln är nu sluten, Lidl's nuvarande ( 2013-10-01 ) sortiment är färdigsmakat och betygsatt. Det var med en  ribba satt på höjder endast Stefan Holm kan drömma om jag jag öppnade locket till den glatt namngivna smaken "Bananalicious" för att se om kvalitén på "Master of Taste" serien verkligen skulle klara sig hela vägen i mål.

Banan är förövrigt en smak jag har kluvna känslor om, jag finner den extremt aromatisk och smakförhöjande i lagom dos, men kan tycka att den blir nästan kväljande vid för stora doser. Jag vet mången glassproducent som kapitalt misslyckats med att efterlikna denna frukt, och smakat flertalet glassar om nästan enbart smakar kemikalier. En av de få tillverkarna jag anser lyckats med sin banansmak är just Ben&Jerrys med sin "Chunky Monkey" som "Bananlicious" försöker efterlikna.

Min reaktion efter att jag slitit av den skyddande plasten var angenäm men samtidigt lite tvekande , en ganska blek glass mötte mig med små bitar av mörk choklad  som redan nu låg synliga precis vid ytan. Efter att ha grävt lite med min sked möttes jag även av generöst med valnötter.

Efter första skeden glass blev jag förvånad av två saker, delvis hur pass otroligt silkeslen konsistensen var, för trots att de tidigare glassarna haft en mycket bra och len konsistens spelar denna i en helt annan liga, dels av hur pass lik smaken är godistillverkaren "Carlito's" skumbananer.
Detta är från min sida ett mycket bra betyg då just denna tillverkare enligt mig tillverkar de absolut bästa skumbananerna på marknaden. En och annan kritiker kommer nog ogilla det faktumet att glassens smak ligger ganska långt ifrån riktig banan.
Men då det istället känns som att äta ett kompakt kylt moln av skumbananer väljer jag att överse detta faktum i förmån för hur pass god glassen faktiskt är.
Chokladen och valnötterna är båda två av samma ypperliga kvalitet som de andra smakerna i denna serie hittills bjudit på.
Chokladen är av hög kakaohalt med en kraftigt markerad smak och lätt beska som byter av från den gräddiga söta glassen. Valnötshalvorna är hela och känns dagsfärska med en härlig krispighet och sötma.
De tre beståndsdelarna blandas i en smakeufori som till och med lyckas slå sin förebild på fingrarna.

Jag kan knappt komma på någon kritik av denna glass ( förutom just utseendet på förpackningen ) och delar med smilbanden vid örongroparna ut det näst högsta betyget på min blogg hittills. En fantastisk glass på alla sätt och vis till en mycket konkurrenskraftig prislapp på 25:- . Min nya favorit i kategorin "Bananglass"Glassguruns Kommentar:
En fenomenal smak från Master of Taste som enligt mig reser sig som den bästa glassen i Lidl's sortiment ( vilket säger en del då alla fyra fått höga betyg ) . Kanske inte den glassen du söker om du vill ha en naturtrogen banansmak med fokus på äkta råvaror. Men en dröm för dig som gillar skumbananer ...

Förpackning:
Precis som de andra försöker den ge ifrån sig en lekfull känsla, och även om jag gillar färgschemat gult/mörklila funkar denna helt enkelt inte på grund av den groteskt fula smileyn som med sin fula förstör hela känslan av symmetri.

Köpa igen?
Jajamensan, kommer gå "Bananas" i frysdisken !

------------------------------------------------------------------------
Pris: 25 :-
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 234
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 9  / 10
Balans: 5 / 5
Konsistens: 4 / 5
Ätvärde: 5
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 23 / 25
------------------------------------------------------------------------

3 kommentarer:

 1. Tror bestämt att du räknat fel. 0.5+0.5=1 så, Totalt borde vara 24, inte 23!

  SvaraRadera
 2. 9,5+4,5 = 14
  5+4 = 9
  14+9 = 23 ?

  SvaraRadera
 3. Do you want to get 30 bitcoin downline referrals every month, totally free?

  Here is Exactly How To:

  1. Claim 3,000 minimum (3,000/10,000/30,000 levels) free satoshi per 24h from the Mellow Ads Faucet.

  2. Start a 24 hours banner campaign (set the budget using all of your claimed satoshi) advertising a bitcoin referral page.

  3. When the campaign expires, re-claim and re-start.

  SvaraRadera