lördag 19 oktober 2013

Recension Ben&Jerrys Caramel Chew Chew

"Kolaglass med kolasås och chokladöverdragna kolabitar"


Efter den lite för söta "The Vermonster" var det nu dags för nästa smak från Ben&Jerrys att dömas av mina rättvisa men hårda smaklökar.
Då jag redan tyckte att den förra glassen jag åt var för söt tänkte jag "varför inte gå upp ett steg till" och köpte därmed den absolut sliskigaste glassen i hela deras sortiment från beskrivningen att döma. Bara från att läsa innehållet visste jag att det som väntade mig skulle vara klibbigt, sött och troligtvis underbart på sitt eget vis.
På något sätt lyckas Ben&Jerrys ibland få mig att glömma att det saknas balans i glassen av det simpla faktumet att det ligger ett mindre konditori och väntar på mig i halvlitersbyttan.
Det var med blandad förskräckelse och förtjusning jag tog bort locket för att få min sockerfix.

Det som mötte mig var i ärlighetens namn lite förvånande, redan vid toppen låg det rikligt med små chokladbitar i en aningen mörkare choklad än vad som för Ben&Jerrys är normalt. Mörkare remsor som bröt av från den beigea glassen avslöjade ett flertal virvlar av kolasås som dolda under ytan bara väntade på att förtäras.
Efter min första sked blir jag minst sagt förvånad, glassen är söt, men inte alls så pass som jag väntat mig.
Istället är den betydligt mer balanserad och gräddig i sin smak, men når inte riktigt upp till mästarna inom just kolaglass ( de börjar på "H" och slutar på "äagen-Dazs" ).
Kolasåsen är av den vanliga typen de brukar använda i sina glassar, med andra ord riktigt riktigt bra. Chokladbitarna är själva definitionen "liten men naggande god" med en kraftig chokladsmak som sedan blandas med en flytande kärna av underbart koncentrerad kola. Dessa kompletterar verkligen glassen positivt genom att avbryta den annars totalt kolabaserade smakskalan och dessutom tillför själva chokladen ett välkommet tuggmotstånd.

Resultatet är en förvånansvärt söt, kletig, len, seg massa som i måttlig dos faktiskt är helt fantastiskt god. I längden tar dock sötman överhanden och det är inte en glass som jag själv skulle äta stora mängder av igen, och just glassen lämnar vid närmare eftertanke en hel del att önska, trots att den absolut är godkänd.Glassguruns Kommentar:

I grund och botten själva essensen av vad som för mig är Ben&Jerrys, en mindre bra glass med fantastiska inblandningar, som är god i mindre doser och framför allt plockar poäng på precis allt utom just då ja ... glassen.

Förpackning:
Färgstark, lekfull, och personligen tycker jag verkligen att karamellfärgen går ihop bra med den blåa bakgrunden.

Köpa igen?
Eventuellt, men enbart då jag är extremt sötsugen !

------------------------------------------------------------------------
Pris: 45 :-
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 240
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 7 / 10
Balans: 3 / 5
Konsistens: 3 / 5
Ätvärde: 5 / 5
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 18/ 25
------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. If you're looking for the biggest Bitcoin advertising network, have a look at MellowAds.

    SvaraRadera