onsdag 16 september 2015

Recension: Gettergod Gelato Vanilj

"Getglass med Vaniljsmak"

Efter många förseningar och förhinder från min sida lyckades jag äntligen lägga tassarna på en portionsförpackning av Gettergod Gelato's nyhet vanilj. Med mina tidigare intryck av tillverkarens produkter som mental referens var detta verkligen en smak jag såg fram emot att få testa.
Under locket visar sig en gultonad massa sprängfylld med små svarta prickar husera.
Konsistensen är enormt krämig med en känsla av "tyngd", samtidigt som den känns luftig och lätt. Enligt min ringa mening hur en gelato skall kännas baserat på mina intryck från Italienska gelaterior.

Smakmässigt är den mycket len och intensiv med klara tydliga smaker som samtliga får en chans att skina. Vaniljen påminner starkt om den som finnes i äkta vaniljpulver och är även den smak som dominerar.
Sötman känns balanserad och lyfter fram tonerna av getmjölk, men framför allt vaniljen. Trots avsaknaden av andra smaker blir det aldrig för intensivt eller obehagligt, utan istället en frisk och härlig upplevelse. Som avslutning ligger getmjölkens något "matigare" toner som ett tunt draperi över övriga smaker och resulterar i en "rejälare" och friskare känsla.
Eftersmaken existerar och huvudsakligen vaniljen står för denna, på grund av den lägre fetthalten hos glassen är den dock kortlivad.

Sammanfattat är detta en frisk och härlig vanilj som framför allt är perfekt för en varm sommardag eller i kombination med en fetare dessert.
Glassguruns Kommentar:
Härlig och intensiv gelato av getmjölk

Förpackning:
Portionsförpackning så kan ej bedömas.

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva, Tack Gettergod Gelato (ord: 29:95 :-)
Inköpsställe: Arrrenius&Company Uppsala
Storlek: 100ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 97
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 8 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens:  5 /5
Ätvärde: 3 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 20 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar