fredag 18 september 2015

Recension: Gettergod Gelato Havtorn/Morot

"Getglass med smak av Havtorn och Morot"

Sveriges nog mest brandgula glass är den andra av de två nyheter Gettergod Gelato lanserar såhär till hösten. En minst sagt unik smak från en lika unik tillverkare, och en smak jag faktiskt inte hade en aning om vad jag skulle förvänta mig utav.

Under locket döljer sig en klart orange massa med bitar av vad jag antar är havtorn. Med sin starka, naturliga kulör är detta en vacker glass som både lockar men samtidigt avskräcker likt en klart orange pilgiftsgroda.

Lyckligtvis visar den sig inte vara giftig, utan istället en mycket trevlig och annorlunda upplevelse. Konsistensen är extremt krämig och len, den något högre lufthalten gör att den känns lätt och mjuk på tungan. Samtidigt är den något segare än vanlig glass vilket ger den illusionen av tyngd, något som resulterar i en mycket angenäm upplevelse.

Smaken visar sig vara relativt jämnt fördelad mellan moroten och havtornen. Morötterna med sin söta men något matiga smak ger en stabil grund som första smakintryck. Efter detta kommer sedan havtornen och blommar ut, för de av er som aldrig smakat havtorn påminner den starkt om en övermogen passionsfrukt med många nyanser av smak, men en intensivare sötma.
Dessa nyanser beblandar  sig med den något matigare morotens smaker och båda dessa försvinner i varandra i en orange behaglig kompott.
Sötman är balanserad och väldigt försiktigt tilltagen då både moroten och havtornen är naturligt söta, ett vist beslut som även tillåter de smaker som ligger inbakade i sockret hos de två ingredienserna att skina.

Sammantaget är detta en mycket annorlunda men god nyhet!
Jag kommer inte att rekommendera den till alla, på grund av det simpla faktumet att den med sin väldigt speciella smak inte kommer vara något alla uppskattar.
För mig var detta dock en perfekt höstglass, och en smak jag garanterat kommer äta av då löven faller.

Glassguruns Kommentar:
Unik och matig höstglass!

Förpackning:
Portionsförpackning så kan ej bedömas.

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva, Tack Gettergod Gelato (ord: 29:95 :-)
Inköpsställe: Arrrenius&Company Uppsala
Storlek: 100ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 97
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 7 / 10
Balans: 3 / 5 
Konsistens:  5 /5
Ätvärde: 3 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 18 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar