söndag 27 september 2015

Recension: Ben&Jerry's What-a-Lotta Chocolate cookie Core

"Chokladglass med chokladkaksbitar samt en kärna av krossade chokladkakor"

Först ut att recenseras av Ben&Jerry's nya Core smaker blir What-a-Lotta Chocolate, efter sponsring och efterfrågan av en läsare som önskar vara anonym.

Missade tyvärr att jag fotade mot kontrastrik bakgrund.
i framtiden kommer den vitare väggen undvikas


På papperet låter denna glass ungefär lika lättsmält som tungsten!
Med en chokladglass som bas och kakbitar vart än ögat vänder, verkar Ben&Jerry's verkligen ha en agenda för att skicka sina konsumenter in i matkoma.

Visuellt visar sig glassen leva upp till de högt satta förväntningarna. Vi möts av en brun massa smockfull med tydliga bitar av kakor redan vid toppen.
Konsistensen på glassbasen visar sig vara len och mjuk med godkänd tyngd, vilket resulterar i en len och krämig upplevelse. Ibland känns den något vattnig, men helhetsintrycket är i slutändan bra.

Smakmässigt är glassen i sig en mild chokladglass med lättare toner av kako, detta ger en trevlig kontrast mot sötman och resulterar i en försiktig och mjäll upplevelse. Den påminner faktiskt mer om gelato än om gräddglass då smaken är direkt och intensiv, men saknar den långa feta eftersmaken som jag associerar med just grädde. På egen hand hade jag ansett att den var för klen och enformig, som tur är har den gott sällskap i dubbel bemärkelse!

Kakbitarna som ej är en del av kärnan visa sig vara ett mycket angenämt tillskott!
De är mjuka i konsistensen och smular lite lite lätt i munnen. Smakmässigt påminner de om botten på ett ballerinakex med en något fetare intensivare smak.

Själva kärnan som du betalar 5-10:- mer för består utav hårdare smulbitar från en mastigare mörkare chokladkaka med rejäl intensitet i smaken. Den ackompanjeras av en sötsliskig sirapsaktig massa som håller ihop kaksmulorna, samt ger ett slutresultat som nästan känns knäckigt i munnen likt daim.
Normalt hade denna kärna resulterat i en för söt glass för mina preferenser, men som tur är kommer glassbasens lätt bittra kakaotoner till räddning och jämnar ut smaken till en mer lätthanterlig och njutbar upplevelse.

Resultatet blir en chokladälskares version av en pizza med extra allt. Du har chokladglass med chokladkakor och någon slags udda klistrig, knastrig chokladkräm som om chokladkakorna inte räckte till. Jag är nästan lite förvånad (och lätt besviken) över avsaknaden av en chokladsås, men kommer snabbt över det genom att moffa i mig av den dunderklump av choklad som befinner sig framför mitt ansikte.
Kontrasten mellan alla nyanser av choklad, samt kontrasten i konsistens mellan de tre ingredienserna gör att den aldrig känns enformig eller tråkig.
Tyvärr lider den ibland  av att ibland vara för söt, ibland lite för torr och huvudsakligen av att helt enkelt vara för kraftig som helhet.
Men sammanfattat är detta faktiskt ett köp jag kan rekommendera och ett trevligt tilläg till Ben&Jerry's sortiment.Glassguruns Kommentar:
Brutalt maffig chokladglass med extra allt!

Förpackning:
Lite väl tillkonstrad för min smak, jag önskar att de inte blandade den härligt färgrika tecknade designen med skarpa foton. Resultatet känns väldigt "webbsida från 1987".

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva, tack till anonym läsare (ord: 65:-)
Inköpsställe: Ica Väst Uppsala
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 246
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 8 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens:  4 /5
Ätvärde: 4 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 20 / 25 
-----------------------------------------------------------------------


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar