söndag 17 augusti 2014

Recension: Yollibox Jordgubb

"Frozen Yoghurt med Jordgubbssmak"

Från Yollibox kommer nästa bidrag inom kategorin "vanlig jordgubbsglass".
Jag vet inte riktigt vad det är med Sverige och jordgubbar, vi dyrkar dessa röda bär och använder dem i princip i varenda dessert vi kan finna, och de är visserligen underbart goda, men personligen håller jag hallon bra mycket högre.
Inom just kategorin glass verkar dock all kreativitet tagit slut och idag har vi sjuttioelva sorter som på sin höjd har lite inblandade jordgubbsbitar i sig, jag drömmer fortfarande om en jordgubbsglass med basilika, vit choklad eller varför inte salt karamell, men finner mig varje gång besviken och vid detta laget anser jag att just jordgubb är en smak med samma spänningsfaktor som vanilj.

Detta är iallafall en Froyo vilka brukar göra sig bra med fruktsmaker, och därför var det ändå något nyfiken jag öppnade den snygga boxen.
Visuellt är det en rosa massa som möter mig, ganska intetsägande och neutral, ungefär lika spännande som smaken den skall representera.
Konsistensen är klibbig, nästan lite seg, men krämig len med en viss tyngd, lite som ett slags hybrid mellan sorbet och gräddglass, alltså mycket bra.

Smaken är mycket söt och inte särskilt lik det röda bäret, men då den istället påminner mer om jordgubbssylt och balanseras upp av yoghurtens syrlighet passerar den ändå mina smaklökar med en tumme upp.
Glassens stora problem ligger i att den är väldigt... enformig.
Den bjuder inte på en endaste smakskiftning och är till skillnad från många konkurrenter helt utan konsistensbrytare, detta är alltså en enda lång krämig jordgubbssyltsaktig söt fiesta för smaklökarna.
Normalt sett brukar jag inte anse att det krävs inblandningar i glass om den håller en viss kvalitet, men då detta är en Froyo och därmed offrar den eftersmak gräddglass har skulle jag gärna sett något som gav variation.

I slutändan kan jag konstatera att detta kalorimässigt är den bästa jordgubbsglass du kan finna, den är inte dålig på något sätt utan mest enformig.
Den fråga man får ställa sig är alltså om det inte är värt att skippa kaloribudgeten och istället äta en fullfet jordgubbsglass istället.

Glassguruns Kommentar:
En bra jordgubbsfroyo ... men inte mycket mer.

Förpackning:
Snygg stilren och annorlunda, jag gillar den skarpt!

Köpa igen?
Nej

------------------------------------------------------------------------
Pris: 53:-   
Inköpsställe: Hemköp Barkarby
Storlek: 600ml  (vikt=435g)
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 86
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 6 / 10
Balans: 3 / 5 
Konsistens: 4 / 5
Ätvärde: 3 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 16 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Diggar denna blogg hårt. Jag vet att du tränar mycket och så, skulle det inte vara intressant att ha en kategori "nyttiga"(kalorisnåla) glassar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på gång faktiskt, speciellt nu då proteinglassen har börjat etablera sig i Sverige likt jag siade om.

   Jag har fortfarande problem med att definiera "kalorisnål" / "nyttig" glass då detta är ett ganska så brett begrepp fritt för egen tolkning.

   En sak är dock säker, jag kommer gå efter kcal/100g och inte /100 ml, annars handlar det om volym kontra mättnad och är enligt mig malplacerat, fettsnål glass kanske är en bättre kategori?

   Radera

   Radera