torsdag 31 juli 2014

Recension: Mormor Magdas Glada Gubbar

"Jordgubbsglass"

Från Mormor Magdas kommer här en smak av sommar, bär och allt sånt där.
Jag är generellt sett skeptisk mot alla former utav glass baserad på frukt och bär då det är svårt att uppnå en bra balans och trevlig konsistens pga. den höga halten vatten i frukten vilket ofta resulterar i en ofrivillig slushieliknande upplevelse.

Men då Mormor Magdas som tillverkare generellt sett hållit en mycket hög lägstanivå hoppades jag ändå försiktigt på att detta kunde vara en utav de undantag som bekräftar regeln.
Visuellt är detta en mycket inbjudande upplevelse med en trevlig rosa kulör och små taniga bitar av mörkare inslag som för att visa att man minsann använt sig av äkta jordgubbe!
Konsistensen på glassen är lyckligtvis silkeslen och kompakt med en gräddig mouthfeel, de små bitarna av jordgubb som finns inblandade är lyckligtvis inte isiga utan bidrar istället till små koncentrerade doser av smak och utgör ett trevligt avbrott i konsistensen.

Smaken känns som en något för mjölkig jordgubbsmilkshake.
Den har tydliga rena toner av jordgubbens distinkta smak och syrlighet, troligtvis tack vare att den är baserad på 29% jordgubbar från Oberga och inte massa aromer, med en sötma som lyckligtvis inte blir överväldigande.
Som ni kanske noterade skrev jag "mjölk" och inte "grädde" då jag finner smaken något för svag utan en direkt eftersmak eller sting, och den saknar den gräddighet jag vant mig vid från denna tillverkare.

Jämfört med många andra premiumtillverkare skulle jag vilja påstå att denna glass är betydligt mer passande under just sommarperioden då den slinker ned farligt snabbt och känns på tok för lätt jämfört med den faktiska tyngden och fetthalten.
Detta är helt enkelt Mormor Magdas take på en bra sommarglass, och med det har de lyckats riktigt riktigt bra.

Sammanfattat är detta en riktigt bra sommarglass utan några speciella egenskaper som gör att den sticker ut, den är helt enkelt en stabil all-rounder som garanterat inte kommer göra dig besviken, men som samtidigt inte kommer etsa sig fast i ditt minne
Glassguruns Kommentar:
En riktigt bra och fräsch jordgubbsglass som är något svag, men ofantligt lättäten och en trevlig bytta att ha tillgänglig i sommarhettan!

Förpackning:
Retrosnygg design a la 50-tal med härlig färgprofil och bra bildplacering, två glassiga tummar upp!

Köpa igen?
Ja

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva Tack Mormor Magdas! (Rek pris: 59:-) 
Inköpsställe: Ica Maxi Hälla
Storlek: 500ml  (vikt=375g)
Ekologisk: Nej, men tillverkad på närproducerade råvaror och Äkta Vara märkt!
Kcal / 100 ml: NA
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 7 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens: 5 / 5
Ätvärde: 2 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 18 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar