tisdag 3 december 2013

Recension: Magnum Hazelnut & Chocolate

"Hasselnötsglass med riven choklad, en kärna av hasselnötssås, toppad med hackad choklad"

Om någon på något sätt missat det har GB nu insett att det finns stora pengar att tjäna på halvlitersförpackad glass med hög prislapp.
Under det folkkära namnet "Magnum" som förknippas med förhållandevis goda "pinnglassar" från frysboxen på valfritt café eller bilmack har Sveriges glassfrysar under de senaste månaderna invaderats denna nya produktlansering.
Konceptet är en enkel efterapning på den framgångsvåg Ben&Jerry's "Core" serie rider på, med en premiumglass som omgärdar en flytande kärna av någon kompletterande smak, och en selling point bestående av "vi är billigare".
Då det finns sämre inspirationskällor bestämde jag mig för att inhandla en av dessa förpackningar med tillhörande 5:- rabatt för att se om den höll måttet !
Då valet stod mellan, Vanilj, Choklad och Hasselnöt valde jag självklart den sistnämnda då jag älskar nötter av alla dess slag och dessutom redan smakat sjuttielva variationer av de två första.

Då jag öppnar locket blir jag direkt skeptisk, på toppen av glassen ligger ( på enbart den vänstra sidan ) maximalt en matsked av hackad mörk choklad och ser sorglig ut.
Tanken är troligtvis att den skulle vara "förföriskt strösslad" över den mörkbrunt färgade glassen.
Resultatet ser dock enbart billigt och tillkonstrat ut enligt mig, jag hade betydligt hellre sett dessa bitar gifta med den tämligen chokladlösa glassen, trots storslagna löften om hyvlade bitar som lyser med sin frånvaro...
Chokladen är dessutom inte särskilt god, den är inte hysteriskt besk eller alldeles fäd, men i jämförelse med det allt snabbare växande chokladsortimentet i Svea rike framstår dessa bitar som tråkiga, torra, och alldagliga.
Dessutom smälter de mycket långsamt vilket är horribelt för glassens konsistens då jag konstant har chokladbitar jag måste mala med bakre tandraden för att de annars ligger kvar på tungan och enbart är i vägen.

Men kanske glassen kan rädda upp detta tänkte jag innan jag med klen tilltro föste ned skeden i den faktiskt mycket lena massan. Innan jag fortsätter bör jag bara nämna att jag i allmänhet är otroligt svag för alla typer av nötter, med en speciell  plats i hjärtat för pistage, macadamia och hasselnötter.
Det som möter mina smaklökar är dock en urvattnad, svag, lätt syntetisk kall massa utan eftersmak som lämnar mig kraftigt besviken. Visserligen är just hasselnöt en svår smak att lyckas med, men om man inte kan få till den skall man banne mig inte lansera en färdig produkt under en "premium"stämpel.

Det minsta man kunde begära enligt mig är en gräddig fyllig smakton, men denna syns inte till någonstans.
Den smakar absolut inte äckligt, men inte i närheten av tillräckligt gott jämfört med flertalet andra aktörer på marknaden.
Då hasselnötssåsen dessutom för det mesta är i fryst tillstånd och ligger halvt utsmetad i löjligt små kluster istället för tätt packad i mitten blir resultatet en högst medelmåttig glass som absolut inte känns värd de pengar jag betalade för den.

I slutändan smakar allt sött, och då valde jag ändå den av de tre smakerna jag antog skulle vara minst "sliskig".
Nu har jag visserligen inte smakar choklad eller vanilj, men kommer fördomsfullt nog hålla mig ifrån dessa i minst ett halvår då jag annars misstänker att jag bara kommer bli ytterligare besviken.
Vid den tidpunkten har de förhoppningsvis slutat tillverka produkten eller fixat de flertalet brister den lider av.

En undermålig produkt som tyvärr besannade mina låga förhoppningar.
Förhoppningsvis håller sig GB fortsättningsvis till glasspinnarna, där är de svårslagna !


inte ens i närheten av dessa godbitar
Denna glassen är


Glassguruns Kommentar:
Undermålig produkt från en av de sämre glasstillverkarna i världen ( enligt mig ).
Det enda positiva jag kan komma på är att jag slapp bli så besviken på denna produkt då mina förväntningar redan från början var mycket låga !

Förpackning:
För brun ... thats it
Inget spännande eller nytänkande, utan känns "billig" eller "storpack"

Köpa igen?
Inte en chans, känner mig rånad !

------------------------------------------------------------------------
Pris: 38 :-
Storlek: 450ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 190
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 3 / 10
Balans: 2 / 5
Konsistens: 2,5 / 5
Ätvärde: 2 / 5
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 9,5/ 25
------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

 1. Instämmer, fy bubblan. 20:- åt skogen..

  SvaraRadera
 2. Do you want to get 30 bitcoin-related referrals per month, totally free?

  Here's How To:

  1. Claim 3,000 minimum (3,000/10,000/50,000 levels) free satoshi per 24 hours from the MellowAds Faucet.

  2. Start a daily network-wide campaign (fix your budget to all your avail. satoshis) driving traffic to a bitcoin related referral link.

  3. Upon campaign's completion, re-claim and re-start.

  SvaraRadera