söndag 8 december 2013

Recension: Ben&Jerrys Blondie Brownie

"Chokladglass  och vaniljglass med mörka och  ljusa browniebitar samt en kärna av karamellsås"

Jag känner mig denna gång sen till festen, efter att ha intalat mig själv stoiskt att "jag tänker absolut inte betala mer för en glass med mindre glass" gav jag till sist med mig och inhandlade skamset mitt första exemplar av Ben&Jerrys Core på mitt lokala ICA.

För de av er som missat vad "Core" är för något består det av en kärna av sås som på vardera sida har två separata smaker av glass.
Ett i grund och botten lika briljant som simpelt koncept som framför allt jobbar med smakkontraster och devisen "extra allt av allt"Jag måste erkänna att ja var tveksam till en början, och min grundinställning var faktiskt att jag hoppades på att få ge denna smak ett lågt betyg.
Men då jag sliter av locket möts jag inte av en geggig massa som jag väntat mig.
Istället väntar två elegant uppdelade färger som redan nu försöker locka mig att släppa alla hämningar med små nätta browniebitar strax under glassens yta.

Med lätt beslutsångest börjar jag med chokladglassen, denna är stabbig, mäktig och sprängfylld av chokladsmak. Den är av samma typ som i "Chohcolate fudge Brownie" vilket enbart kan tolkas som något positivt, browniebitarna är precis lika fantastiskt underbara men något mindre i storlek, något jag låter var och en bedöma om de tycker om eller ej.
Jag slutar aldrig förvånas över hur underbara dessa är i konsistensen och att de faktiskt smakar hembakta (om jag kunde baka så pass bra det vill säga).
Jag går sedan över till kärnan, och blir här mycket överraskad.

Kolasåsen är av skyhög kvalitet, smaken påminner om "Ohoj" men är mustigare med en mer saltad, karamelliserad ton och drygare konsistens än vad jag är van vid från Ben&Jerrys. Detta är i ärlighetens namn den näst bästa kolasåsen jag smakat efter Häagen-Dazs "Dulche de leche".

Då jag sedan går över till vaniljglassen röjs alla mina tvivel, denna är superb med kraftig vaniljsmak, balanserad sötma och känns uppfriskande på tungan efter de två tidigare smakerna, då jag sedan smakar min första ljusa browniebit befinner jag mig för en sekund i himmelriket.
Dessa kan vara det bästa Ben&Jerrys någonsin tillverkat, en härligt seg konsistens och en smak som är en fusion mellan kakdeg och sockerkaka gifter sig  magiskt med vaniljglassen och kolasåsen.
Dessa bildar en "Triforce" av balans och jag älskar varje tugga, för att förhindra att det ibland blir för sött tar jag en tugga av den mörkare chokladglassen som agerar motpol.

Ben&Jerrys har här lyckats med allt jag älskar med dem, de erbjuder en mix av högkvalitativ glass och högkvalitativa inblandningar som känns innovativa och uppfinningsrika.
Då de dessutom denna gång lyckats med balans och därmed erbjuder spännande smakkontraster som kontinuerligt gör glassen intressant kapitulerar jag.

Det är förvånad och glad som jag delar ut mitt hittills högsta betyg för en glass av denna denna tillverkare !
Glassguruns Kommentar:
För mig årets överraskning samt ett exemplariskt arbete av kontraster och smakbalans. Det enda negativa jag kan påpeka är prislappen och att chokladglassen smälter långsammare än vaniljglassen

Förpackning:
Härligt lekfull förpackning som visar upp hur "Core" principen fungerar och vad som väntar utan att man ens behöver läsa innehållsförteckningen.
Applåder till den som kom på detta koncept !

Köpa igen:
Utan tvekan

------------------------------------------------------------------------
Pris: 62 :-
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 220
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 9 / 10
Balans: 5 / 5
Konsistens: 5 / 5
Ätvärde: 4 / 5 ( den är god, men 62:- är kraftigt ... ) 
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 23/ 25
------------------------------------------------------------------------

3 kommentarer:

 1. En ny favorit för mig också. Är dessutom en femma billigare i Norrköping ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken butik ?
   Får väl konfrontera den lokala ICA handlaren med detta faktum ;)

   Radera