torsdag 25 september 2014

Recension: Hansens Glass Karamell

"Vaniljglass med hemkokt karamellsås"


Danska Hansens Glass bjuder här på sin tolkning av den i Sverige något överrepresenterade smaken "Vanilj/Kola".
Innehållsförteckningen lovar gott med löften om hemkokt kolasås, även visuellt är detta en aptitlig glass med tjocka strimmor av nyligen nämnda sås som rinner ned vid sidorna.
Min första sked ger mig blandade intryck med en försiktig, god, något söt vanilj.
Denna är betydligt svagare än många konkurrenters i premiumsegmentet (exempelvis Häagen-Dazs / Mormor Magdas) men ligger ändå en bra bit över det som erbjuds i storpack.

Då kolasåsen istället gör entré blir detta en helt annan upplevelse, smaken är stark, fyllig och något åt det det mörkare hållet utan att bli för sliskig på egen hand.
Det är därför synd att det inte finns tillräckligt av denna underbara skapelse i hela glassen, merparten ligger på, eller vid sidan av själva glassmassan, och trots att denna är god blir den lätt för söt och något för klen på egen hand för att imponera.

Att smaken i sig dessutom är just vanilj med karamell gör att den ganska så snabbt blir lite enformig, just kombinationen vanilj/karamell behöver enligt mig inblandningar eller något som skapar en komplexitet i smaken då glassen annars blir för söt i längden.

Skillnaden (enligt mig) mellan en ren karamellglass / vaniljglass och de två i kombination är just att de för sig ger utrymme för dess subtila undertoner att växa fram ostört, tillsammans blir det mest sött, och även om det är en bra smakkombo lämpar den sig betydligt bättre som exempelvis kulglass då den annars blir för söt.   de flesta löser detta med nötter, choklad eller havssalt, de få som vågar presentera komponenterna för sig själva måste med andra ord leverera ordentligt på den fronten.

Det klarar tyvärr inte denna smak som just faller på den lite fega basen, allt som allt är det dock en god glas och jag sågar den inte vid fotknölarna då den absolut förtjänar bättre än så, det är dock inget jag kommer köpa igen med så mycket roligare alternativ på marknaden.Glassguruns Kommentar:
En god karamellglass som tyvärr dras med att den helt enkelt känns lite väl stel, svag och enformig

Förpackning:
Snygg och stilren, känns gedigen trots plasten, troligtvis tack vare formen.

Köpa igen?
Nej

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva tack Hansens Glass (rek 69:-)
Inköpsställe: Saluhallen NK
Storlek: 750ml  (vikt=445g)
Ekologisk: Ja
Kcal / 100 ml: NA/ men skyhögt
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 7 / 10
Balans: 3 / 5 
Konsistens: 5 / 5 
Ätvärde: 3 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 18 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar