måndag 3 mars 2014

Recension Ben&Jerrys Core All or Nut-Ting

"Hasselnöts och chokladglass med chokladbitar samt en kärna av hasselnöt och chokladcreme"

Först i Sverige ... det känns oförskämt bra att var den första som recenserar det nya tillskottet i Core serien med officiell release v.11

Jag leakade denna smak för några veckor sedan för er som minns, och min källa till infon lät även meddela mig om att de nu minsann hade tagit in denna doldis i sitt fryssortiment.
Jag gillar nötglass, kombinationen av en fet nöt, mejeriprodukt och en sjudundrande massa socker har använts i diverse desserter under flera millennium. Det var alltså med hög förväntan jag lite nyfiket tog av locket på förpackningen och möttes av en härligt sandfärgad glass ackompanjerad av  den mörka chokladbasen jag lärt mig älska allt mer.
Trots min nyfikenhet på hasselnötsglassen väljer jag att först hugga in på chokladglassen, mest för att kvalitetstesta att den håller sedvanlig nivå.
Här blir jag inte besviken utan möts av den fylliga bastanta tonen av choklad och kakao som fullkomligt osar kalorier och tyngd.
Jag märker direkt ytterligare en dimension till den redan kraftiga chokladsmaken då något hårt möter mina tänder, och här blir jag varse hur pass bra Ben&Jerry's chokladglass gör sig med just ... choklad.
Nöjd och belåten med det mörkare partiet skopar jag försiktigt upp en bit hasselnötsglass, och redan vid första tuggan får jag ett brett flin över ansiktet, den är söt, len, smakar visserligen lite konstgjort, men allt som allt underbart gott.
Dess mjuka lena smak står i stor kontrast mot den  kraftiga tunga chokladen och leder till en intressant och spännande smakkombination.
Då jag till sist ger mig på kärnan blir jag dock lite besviken, det är tydligt att Ben&Jerrys haft Nutella som inspirationskälla, dock har man inte lyckats i närheten av lika bra som denna påläggsklassiker. Chokladtonen är mörkare med en bismak jag inte riktigt kan placera.
Den gör dock sitt jobb väl med att knyta samman de två smakerna och framstår i slutändan i mina ögon som helt okej.

Sammantaget landar denna smak stabilt i Ben&Jerrys mellansegment.
Den ger det den utlovar, men känns inte i närheten av lika lekfull och innovativ som många andra av deras smaker, jag skulle även velat se just nötter i denna glass med just nöt-tema.
Chokladöverdragna hasselnötter i samma stil som i deras smak "New York Super Fudge Chunk" hade varit pricken över i't och verkligen lyft glassen till helt andra betyg.
Jag är inte besviken, glassen är god, och framför allt hasselnötsbasen hoppas jag få se mer utav i framtiden, men detta är inte en smak som kvalar in bland mina favoriter eller som sticker ut speciellt mycket.


Glassguruns Kommentar:
Godkänd nyhet som säkert kommer hitta en skara fans där ute, för mig är denna just godkänd, varken mer eller mindre .

Förpackning:
Brun brun brun och brun, lite väl stelt, jag hade gärna sett en lekfullare ton med mer  .. nötter ... precis som i glassen

Köpa igen?
Troligtvis inte, den känns för stel för att vara en Ben&Jerrys

------------------------------------------------------------------------
Pris: 59 :- 
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: TBA glömde ta bild på detta och sparade ej förpackningen men i det sedvanliga 230-250
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 6/ 10
Balans: 3 / 5
Konsistens: 4 / 5
Ätvärde: 3 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 16 / 25
-----------------------------------------------------------------------

1 kommentar: