tisdag 12 april 2016

Recension: Häagen-Dazs Honey Walnut & Cream

"Vaniljglass med Honung&Nötter"
Häagen-Dazs har släppt vårnyhet, denna gång i form utav en klassisk och alltid lika trevlig smak i form utav honung/nötter.
Det kanske ej är den mest fantasifyllda nyhet som de kunde lanserat, men ändock en smak som om den görs rätt verkligen kan leverera med härliga smaker som verkligen går hand i hand med varandra!Under locket skymtar genast en vacker syn. I den vita vaniljbasen skymtas ett flertal virvlar av honung, samt även små korn av vad jag antar är nötter.

Konsistensen är som vanlig från Häagen-Dazs klanderfri. Silkeslen och fet, med en mycket bra smälttid och tyngd.
Själva glassbasen är utav Häagen-Dazs vaniljglass, och är en väl balanserad och angenäm upplevelse, som enligt mig dock gärna hade kunnat få ha mer ton av bourbon.
Denna försvinner dock nästan genast då vi får tag i en honungsvirvel. Dessa är frekvent förekommande, med en underbart blommig/bränd sötma som verkligen kommer till sin rätt i den lite försiktigare vaniljbasen.
På något vis känns den aldrig för intensiv, utan blir istället ytterligare ett täcke som lägger sig över smaklökarna tillsammans med vaniljen i väl avvägd harmoni.

För att komplettera detta kommer sedan valnötterna som pricken över i't med sin lätt bittra och feta smak som bryter av perfekt mot hunungen. Dessa känns pinfärska och är krispiga, hackade i små bitar istället för bastanta block, ett beslut jag anser var helt rätt då detta bidrar till att göra konsistensen på en annars monoton upplevelse intressant!

Min slutsats blir att detta är ytterligare en glass från Häagen-Dazs där man valt att fokusera på ett fåtal råvaror med avseende att lyfta fram dessa. Detta görs som alltid mycket bra, men gör även att glassen ej står ut från det övriga sortimentet lika väl som en något mer unik smaksammansättning kanske gjort.
Glassen lide även av att ibland kännas lite monoton i sin utformning. Jag personligen uppskattar att Häagen-Dazs är lite kaxiga där de envisas med att hävda kvalitet>kvantitet, men det till trots hade ett flertal simpla additioner verkligen kunnat höja denna smak ytterligare!
Med det sagt är glassen mycket trevlig, och känns "somrig", och en absolut rekommendation om du gillar att njuta av klara rena smaker!
Glassguruns Kommentar:
Något fantasilös smak som istället levererar på kvalitet och fingertoppskänsla!

Förpackning:
Klassisk, pompös, andas 1800-tals aristokrati på ett positivt sätt!

Köpa igen?
Ja!

Information:
------------------------------------------------------------------------
Pris: 49:- (Inköpsställe: ICA Maxi Stenhagen)
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 220

Betyg:
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 8.5 / 10
Balans: 4 / 5
Konsistens: 4 / 5
Ätvärde: 3 / 5
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 19.5 / 25
------------------------------------------------------------------------


Ingredienser:
Grädde/fløte, socker/sukker, kondenserad skummjölk/skummetmelk, kondenserad helmjölk/sødmælk, torkad glukossirap, valnöt/valnød, äggula/eggeplomme/æggeblomme, blomhonung/blomsterhonning, majsstärkelse, kokosolja, geleringsmedel: pektin, salt.

Näringsvärde:
Näringsvärde per 100 gram Energi 262/1094 kilokalorier/kilojoule 
Protein 4.10 gram 
Kolhydrat 27.30 gram varav sockerarter 23.10 gram Fiber 0.20 gram 
Fett 15.10 gram varav mättat fett 8.10 gram 
Salt 0.15 gram

1 kommentar:

  1. Väldigt olika hur vi tycker, jag kände ingen honungssmak alls i min. Den försvann helt i dom andra smakerna. Jag hade gärna sett en äkta bihonung med kraftigare smak i glassen istället för en blomsterhonung.

    Däremot tycker jag att glassbasen är deras bästa. Där framkommer gräddsmaken mycket bra och är fruktansvärt god. Betydligt bättre än deras vaniljglassbas.

    // StarkaUlf

    SvaraRadera