tisdag 27 oktober 2015

Recension: Lidl Master of Taste Pretty Peanut Butter (nytt recept)

"Jordnötssmörsglass med choklad och kola-bitar"

Efter att en vän entusiastiskt tipsat om att LIDL's limited-edition glass "Pretty peaut butter" gjort en total makeover under det senaste halvåret var jag helt enkelt tvungen att avgöra sanningshalten av detta påstående.

Visuellt har LIDL's jordnötsglass inte ändrats något, innehållsförteckningen ser visserligen annorlunda ut, men förpackningen och det visuella är identiskt med hur glassen såg ut då jag först köpte den för över ett år sedan.

En ljusbeige massa visar redan vid toppen inslag av mörk choklad, något som ger ett kvalitativt och lockande första intryck.

Redan vid första skeden anar jag att något är annorlunda, har glassen lagt på sig vikt, har den gått i yoga?
Konsistensen är betydligt mindre sträv än senast, utan följer silkelsent med och smeker gommen. Tyngden i glassen känns mer dominerande än sist, vilket skänker ett premium-intryck över glassen.

Själva glassbasen smakar som en mix  mellan en försiktig och gräddig vanilillinglass, samt ett budget-jordnötssmör i all sin gloriösa söthet och svaga sälta.
Eftersmaken ligger kvar länge, men saknar helt komplexitet eller andra toner än jordnötssmör och mjölk då äggula tyvärr saknas från receptet.
Den intensitet i jordnötssmaken jag hoppats på saknas till viss del, men glassbasen är verkligen angenäm att sleva i sig trots att den mest är avsedd att ligga som en ridå bakom inblandningarnas mer framträdande smaker.
Chokladbitarna som sedan kompletterar basen är sträva i sin smak, och hårda i sin sin konsistens. detta resulterar i ett välbehövligt tuggmotstånd samt en trevlig kontrast smakmässigt, den mörka chokladen hade dock gärna fått vara "knaprigare" och mer lättsmält då den ibland mest agerar som ett beskt avbrott mot glassbasens sötma.
Det är dock då själva inslagen av jordnötssmör/karamell kommer som glassen verkligen får skina.
Dessa är intensivt söta, salta och fullkomligt snår knockout på smaklökarna. Då de blandas med den beska chokladen och den försiktiga glassbasen blir resultatet en upplevelse som starkt påminner om att svepa i sig en  mix av Resses Peanut Butter Cups och fullfet grädde.

Jag slevar snabbt i mig resten av innehållet, och konstaterar nöjt att min vän talade sanning. Genom att förbättra glassbasen och omfördela innehållet av inblandningarna har LIDL lyckats skapa en högkvalitativ glass för jordnötssmörs-älskare att bunkra upp på under deras Amerikanska veckor. Med en ynka prislapp på 25:- är detta något ni ej bör missa.
Glassguruns Kommentar:
Banalt billig jordnötsglass som bör prövas!

Förpackning:
Plottrig och med en drös av influenser samt ett smiley-ansikte som kommer följa dig med ögonen, detta är enligt mig glassens absolut svagaste punkt ...

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: 24:90:-
Inköpsställe: LIDL Uppsala
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 246
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 8 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens:  5 /5
Ätvärde: 5 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 22 / 25 

-----------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Måste testas även om jag råkar ha aviga känslor gentemot Lidl.

    SvaraRadera
  2. If you are in search of the highest paying Bitcoin advertising network, have a look at MellowAds.

    SvaraRadera