måndag 7 april 2014

Recension: Lejonet&Björnen Ekologisk Choklad

"Chokladglass"

Efter att ah blivit positivt överraskad av Lejonet&Björnens sortiment, i synnerhet deras KRAV-märkta Mocca Espresso  bestämde jag mig för att fortsätta utforska deras KRAV-sortiment, denna gången med smaken "Choklad".

Jag gillar att recensera Chokladglass, alla tillverkare har sitt eget sätt att göra den på, sitt eget signum i hur de vill att den skall smaka, och ofta anser jag att man kan berömma mycket om den profilering en tillverkare försöker hålla genom denna!
I Lejonet&Björnens fall har det helt skippats inblandningar, något som istället ställer höga krav på glassen i fråga då konsistensen och balansen på denna balanserar mellan succé eller flopp.
Lyckligtvis levererar den på båda områden, konsistensen är silkeslen och otroligt krämig, smaken är den hos en ljusare chokladsort och påminner om just ... smält mjölkchoklad.

Resultatet är en simplistisk men ytterst angenäm upplevelse i gelatoform, smakmässigt är den annorlunda från andra premiumglassar då den lägger sig lättare på tungan.
Detta är både positivt och negativt då det innebär en lättare smaksensation som snabbare försvinner, men samtidigt är det svårt att jämföra den med tyngre rivaler som Mormor Magdas Mjölkchoklad då det rör sig om två typer av glass.

Sammanfattat är detta en glass som gör det den lovar att den skall göra, den levererar en krämig välbalanserad chokladglass (som smakar just choklad vilket är ovanligt då många landar i en slags kakao/socker kompromiss) med en charmerande kort innehållsförteckning.
Helt enkelt ett bra hantverk på bra råvaror och en rekommendation om du letar efter en ljusare chokladglass åt Marabouhållet !

Det lilla minus jag väl kan påpeka på är att den liksom de flesta andra rena chokladglassar kan kännas lite stel och enformig, jag hade gärna sett hyvlade chokladbitar likt Häagen-Dazs Belgian Chocolate för att göra konsistensen mer intressant.


Glassguruns Kommentar:
Simpel och tydlig i sitt utförande, en god chokladglass helt enkelt, varken mer eller mindre, om du gillar den beror helt och hållet på om du gillar just choklad !

Förpackning:
Gillar den gröna profileringen skarpt för att markera KRAV-märkningen, speciellt då denna färg gör sig så väl ihop med vitt. Resten av förpackningen är väldigt enkel och stilren, med andra ord en fullpoängare i mina ögon !

Köpa igen?
Inte omöjligt, den kan kännas stel och enformig men är riktigt god.

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva Tack Lejonet&Björnen!
Storlek: 500ml  (vikt = 375g vilket gör andelen luft högre än vanligt ) 
Ekologisk: Ja
Kcal / 100 ml: 193
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 8 / 10
Balans: 5 / 5
Konsistens: 3 / 5
Ätvärde: 3 / 5 
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 19 / 25
-----------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. If you're searching for the #1 Bitcoin advertising network, register on MellowAds.

    SvaraRadera