lördag 9 juli 2016

Recension: Bobby's Ice Cream Totally Nutss

"Karamellglass med karamelliserade pecannötter och karamellsås"
Ibland når inte min uppmärksamhet fullt lika långt som jag ibland skulle önska, ibland så missar jag en nyhet som helt slinker mig förbi.
Därför är det underbart att ha så pass glassiga läsare som ni, som i detta fall då en läsare mailade mig om Willy's nya glass serie Bobby's.
Som en billigare variant av de mycket populära halvlitersförpackningarna med temat "extra allt" (även kallade Ben&Jerry's kloner), var dessa mycket intressanta, då det  tidigare bara varit  Lidl som regelbundet har denna typ utav glass till salu.
Ägda av Danska dagrofa, samt tillverkade i Belgien har den rest många mil, om detta är för dess exklusivitet eller för prisskillnaden i tillverkning återstår att se.
Jag valde att inhandla smaken "Totally Nutss" (ja det är med två s).
En ganska trevlig, om än intetsägande förpackningsdesign mötte mig, med en lång innehållsförteckning, samt en vikt som varken var bu eller bä.

Inuti förpackningen väntade istället en ljusbeige massa, med redan nu tydliga inslag av karamell och vad jag antog var de karamelliserade nötterna. Allt som allt är denna smak visuellt rejält aptitretande.
Konsistensen är len och god, den är lite lättare än de riktigt bra premiumsorterna, och jag skulle likna den närmast Ben&Jerry's, men en snarlik smakprofil som är mer mjölkig än gräddig med en något "friskare" och inte lika rund smak.
Smälttiden är bra, och ja vill likna basen vid en gelato då den känns både seg och krämig då man skopar upp en sked utav den.

Karamellsmaken i denna glassbas är mest söt, om än god, så söt.
Den har inga mer komplexa undertoner, utan påminner mer om en billig toffee från lösgodishyllan. Alltså inget negativt i sig, men något att ha i åtanke om du väntar dig de delikata undertonerna hos en Dulche-de-leche.

Karamellsåsen följer lite samma mönster, där den visserligen är intensivare och något mörkare i smaken, men samtidigt fortfarande är mestadels kort i eftersmak och utan egentligt djup.
Den bidrar dock till en trevlig kontrast mot glassbasen, och förstärker denna rejält genom de inslag av kraftigare karamell den erbjuder.

Det som istället höjer denna glass är nötterna. Dessa finns i min glass i drivor, och har en underbart fräsch, rund smak, med en underbart krispig karamellisering.
Då de kommer in i leken känns glassen direkt betydligt mer högkvalitativ, och den variation de erbjuder i både konsistens såväl som smak gör denna pjäs farligt lättslukad.

Allt som allt är detta en minst sagt prisvärd glass, som tar igen det den tappar på glassbasens kvalitet med vettiga inblandningar.
Glassguruns Kommentar:
God glass med något mjölkig bas, men med fantastiska nötter och till vrakpris!

Förpackning:
Lekfull och glad, med sobra färger.

Köpa igen?
Ja!

Information:
------------------------------------------------------------------------
Pris: 29:90- (Willys Uppsala Kungsgatan)
Storlek: 500ml
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: N/A

Betyg:
------------------------------------------------------------------------
Smak: 7.5 / 10
Balans: 3.5 / 5
Konsistens: 3.5 / 5
Ätvärde: 5 / 5
------------------------------------------------------------------------
Totalt: 19.5 / 25
------------------------------------------------------------------------

Ingredienser:
N/A

Näringsvärde:
N/A

3 kommentarer:

  1. Spydde upp skiten

    SvaraRadera
  2. Bästa glassen på LÄNGE tyvärr så har willys tagit bort den och nu finns bara Harkel dass och spyn o jerry´s

    SvaraRadera