söndag 9 augusti 2015

Var kan jag hyra en glassmaskin?

Vad gör man då kapaciteten hos vanliga konsumentprodukter ibland inte räcker till?I de flesta branscher finns möjligheten att hyra maskiner av modell större, och glassvärlden är inget undantag.
Oavsett om det är till barnkalas eller glassprovning finns det i vårat kyliga land en marknad för uthyrning av glassmaskiner som jag fram tills nyligen varit nära på ovetande om.
Jag tänkte här lista de företag som är riktade till vanliga konsumenter, för en något coolare (b'dum tsh) fest.


Glasskalas:
Med ett namn lätt att minnas och stort utbud av produkter är detta företag en utav de större uthyrarna i Sverige, samt enligt grundaren först med konceptet kring uthyrning av glassmaskin till privatpersoner.
Skapat efter ett löfte om mjukglassmaskin vid dotterns barnkalas, med en efterföljande slingrig jakt efter ett vettigt alternativt. Startade Anders Bronäs en egen uthyrning av glassmaskiner till privatpersoner då efterfrågan visade sig finnas. Företaget har nu hunnit etablera sig och expandera till att erbjuda uthyrning av annat än bara mjukglass, med allt ifrån Donutmaskiner till Segway's i sitt sortiment.
För att få mjukglassen att smaka lite bättre sponsrar även företaget en mängd ungdomsföreningar!

Med en aktiv facebook-sida, samt informativ hemsida är detta en seriös aktör som är väl etablerad.

Märken:  Taylor, Carpigiani, Ugolini, Frigomat, Nissei mm.Bergamunken:
Om du är bosatt  i Stockholm eller Göteborg och lider av akut brist på laktosbaserad efterätt finns Bergamunken endast ett telefonsamtal bort.
Grundat år 2009 är företaget likt många andra relativt ungt, men enligt omdömen från deras kunder en seriös aktör.
De erbjuder huvudsakligen mjukglass-maskiner till uthyrning, men har även en diger lista på annat roligt/gott såsom sockervadds-maskiner, slush eller varför inte brända mandlar!

För dig som blir fäst vid en större modell kan även privatpersoner köpa en modell för privat bruk!

Märken: Ugolini, Spaceman (andra modeller finns även men är ej listade)ALRP:
För de av er som är intresserade av att hyra en maskin under längre period än bara en säsong finns lyckligtvis även ALRp agentur.
Huvudsakligen inriktade på längre säsongsevent är detta ett kul alternativ för dig som vill testa på eget företag under sommarmånaderna.
Även denna aktör erbjuder ett kluster av andra maskiner till uthyrning för den som inte tycker att en mjukglass-maskin tar upp tillräckligt med plats.

Märken: Iceteam 1927, Staff, Gelatissimo, Coldelite, Electro Freeze, GBG, Cattabriga, PromagMjukglassen:
Detta företag är helt inriktade på just mjukglass, och erbjuder uthyrning av maskiner både under en dag, eller över en längre period.
Med andra ord ett bra alternativ oavsett om du vill glassa en hel sommar eller bara för en dag.

Märke: LUNA


Mjukglassmaskin:
Erbjuder privatpersoner att både köpa samt hyra mjukglassmaskiner.
Företaget erbjuder även de flexibla hyresperioder över såväl säsong som event.

Märke: Ej listat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar