måndag 13 juli 2015

Recension: Grenna Glass Pistage love and understanding

"Kokos och mandelmjölksglass med pistagesmak, pistagenötter och pistagemassa"

Grenna Glass har inte bara uppdaterat sin förpackningsdesign på sista tiden, de har även uppdaterat sitt sortiment och hakat på den växande vegantrenden.
Med kort innehållsförteckning och blytung vikt var det nästan ett måste för mig som pistageälskare att testa, och Grenna Glass var vänliga nog att sponsra ett exemplar!
Efter en tiningstid som klockar in som bloggens rekord, på över 45 minuter i kylskåp + 10 minuter i rumstemperatur, verkar kolossen mjuk nog att förtäras.

Under locket döljer sig en makalöst elegant syn!
En grågrön massa med vita/gråa inslag av hackade nötter pryds av en ansamling pistage-nötter som direkt triggar hunger-reflexen.

Konsistensen är mycket, mycket kompakt. Stundtals len är den isig och len, stundtals nära på grynig, något jag antar att pistagemassan är ansvarig för.
Detta är något jag till min förvåning tyvärr finner negativt, och något som stör i jakten på de större nötbitarna.

Smakmässigt är även denna glass mycket bra, en naturlig pistagesmak blandas med kokosmjölkens lena gräddighet och avrundas av silkeslena söta mandeltoner.
Jag känner även små nyanser av citrus, något som fungerar väl med den något mjukare sötman, som visar sig komma från dadlar efter en inspektion av innehållsförteckningen.
Allting i glassen verkar hålla hög kvalitet, det gäller även nötterna. Dessa är sprängfyllda med smak, känns fräscha, och tillför en trevlig konsistensbrytning.
Intensiteten i pistage och mandelsmaken kombinerat med nötterna gör detta till ett starkt veganskt alternativ för nötfanatikern.
Glassen helhetsintryck dras dock ned för mig av de små grusiga bitarna som går rakt emot den annars gräddiga smakrika upplevelsen.

Men då glassen annars känns som att glufsa i sig koncentrerad pistage-massa så blir slutresultatet ändock njutbart i nära på alla aspekt!
Glassguruns Kommentar:
En fantastisk pistageglass som dras med konsistensproblem

Förpackning:
Otroligt härlig design som känns jordnära och exklusiv, samtidigt som den ger en hantverkskänsla med sina härliga lock. En mycket bra design, och för att låta tjatig "ikonisk"!

Köpa igen?
Ja!

-----------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva, Tack Gränna Glass! (ord: 59:-)
Inköpsställe: NK Saluhall
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Äkta vara märkt!
Kcal / 100 ml: N/A men räkna med skyhögt
-----------------------------------------------------------------------
Smak: 10 / 10
Balans: 5 / 5 
Konsistens: 2 /5
Ätvärde: 3 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 20 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

 1. My goodness! Tack för en vacker recension, som nästan får mig att gråta - samt bli "irriterad" på min närmsta ICA Kvantum då jag varit på dem i snart ett halvår om att ta in Grenna Glass och bli ensamma om det i Stockholm söderförort. Nu får jag bege mig till city och NK, för denna bara måste inhandlas. Pistagemassa.... hade inte klockan varit 19:20 och jag redan ätit middag och druckit vin, hade jag snudd på kunnat bege mig å staden i denna halvsena timma. Nu får jag väl vänta några dagar innan nästa möjlighet ges.
  Alltid roligt att läsa dina recensioner, jag kan vara proppmätt men ändå bli sugen på glass när jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart kul att höra, tänk bara på att låta denna tina i en evigheters evighet då som sagt konsistensen lämnar en del att önska :)

   Radera