söndag 12 april 2015

Recension: François Théron Vanilla Bean

"Glass med madagaskisk vanilj!"

Picard bjuder här på en glass från sin lyxigare och mer högkvalitativa linje "François Théron".
Innehållsförteckningen är relativt lång, men lovar ändå gått med stor andel äkta vara, och mindre andel tillsatser. 




Då jag öppnar den vita pappersboxen (och sedan plastbyttan inuti) avslöjar sig en gul massa sprängfylld av svarta prickar. 
Konsistensen är krämig och lätt, men något tyngre än gelato, med bra smälttid och len konsistens.
Smakmässigt kan jag gladeligen rapportera att denna glass likaså är mycket balanserad och trevlig.

En bred smak av bourbonvanilj breder ut sig på tungan och blandas väl med sötman. Denna glass är dessutom baserad på Creme Fraiche vilket ger den en något syrligare ton som jag verkligen tycker om. Det ger glassen en unik karaktär och en trevlig eftersmak, som tyvärr blandas med en något fet hinna som liksom lägger sig över tungan.
Djupet i själva smaken är fortfarande lite väl tunt för att kunna mäta sig med riktiga tungviktare, och detta gör även att glassen känns lite enformig i slutet.
Men allt i allo är detta en unik och trevlig smakupplevelse jag kan rekommendera er som är trötta på vanlig gräddglass! 
Den bör även med sin något syrligare smak passa utmärkt till alla former utav desserter! 




Glassguruns Kommentar:
Vass fransk vaniljglass som tyvärr känns lite enformig.

Förpackning:
Minus för dubbel förpackning, plus för rejält läcker pappersbox som känns stilren och fräsch.

Köpa igen?
Kanske (för dess unika smakprofil som trots allt är trevlig, då Bon Maman tyvärr ej finns längre)

------------------------------------------------------------------------
Pris: Gåva (rek 43:-) Tack Picard!
Inköpsställe:  Picard Uppsala
Storlek: 500ml  
Ekologisk: Nej
Kcal / 100 ml: 166
------------------------------------------------------------------------
Smak:  = 7 / 10
Balans: 4 / 5 
Konsistens: 3 /5
Ätvärde: 3 / 5
-----------------------------------------------------------------------
Totalt: 17 / 25 
-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar